Werkwijze

Dr. Annechien Tromp streeft in haar praktijk naar hoogwaardige tandheelkunde en persoonlijke aandacht voor iedereen die een gezonde mond belangrijk vindt. Preventieve en waar nodig curatieve zorg hebben de professionele aandacht van Dr. Annechien Tromp.

Door standaard gebruik te maken van de microscoop, is het mogelijk om met grote precisie te kijken, waardoor het vroegtijdig signaleren van problemen mogelijk wordt. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Ook het opsporen van de oorzaak van pijnklachten en gevoelige tanden wordt door het kijken met (grote) vergroting eenvoudiger.

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Uitgangspunt is het streven naar een jarenlange gezonde en klachtenvrije mond, waarbij zoveel mogelijk tandweefsel behouden blijft. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren; samen met mondhygiëniste Maud van Basten Batenburg van Mondzorg Loenen werken wij toe naar een goede mondhygiëne.

Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, worden de mogelijkheden voor een vervolgtraject besproken. Hierbij wordt het aantal behandelingen, de te verwachten resultaten, de eventuele risico’s van de behandeling en een inschatting van de kosten, besproken.

Ook bij dit vervolgtraject, wordt standaard behandeld met de microscoop. Hierdoor wordt het mogelijk om met grotere precisie te werken, waardoor veelal een kwalitatief beter en duurzamer eindresultaat verkregen wordt. Het kijken met (grote) vergroting maakt het bijvoorbeeld mogelijk om bij wortelkanaalbehandelingen, nauwe en vrijwel onzichtbare kanalen op te sporen en te behandelen, maakt dat her-behandelingen van wortelkanalen tot de mogelijkheden behoren en is het maken van vullingen en het plaatsen van (porseleinen) kronen en inlays nauwkeuriger uit te voeren.